Tak samo jak cudownie się nazywa, tak samo cudownie smakuje. Zdjęcia może nie do końca oddają zalety tego dania, ale robione były w trudnych warunkach i na głodnego :)
Filet można serem obłożyć bardziej lub mniej, my zastosowaliśmy wersję delikatnie odchudzoną, więc sera nie za dużo, a majonez wymieszany pół na pół z śmietaną. Jednak Wy sobie nie odmawiajcie :) Potrawa jest błyskawiczna w przygotowaniu, składniki raczej z tych które zawsze są w domu, a filet równie dobrze można zastąpić kawałkiem dobrej ryby.
Przepis znalazłam na blogu Przy kuchennym stole i gorąco Wam polecam.
Filet można serem obłożyć bardziej lub mniej, my zastosowaliśmy wersję delikatnie odchudzoną, więc sera nie za dużo, a majonez wymieszany pół na pół z śmietaną. Jednak Wy sobie nie odmawiajcie :) Potrawa jest błyskawiczna w przygotowaniu, składniki raczej z tych które zawsze są w domu, a filet równie dobrze można zastąpić kawałkiem dobrej ryby.
Przepis znalazłam na blogu Przy kuchennym stole i gorąco Wam polecam.
składniki:
- 2 filety z piersi kurczaka
- 3 płaskie łyżki majonezu (można zmieszać ze śmietaną)
- 3 płaskie łyżki musztardy Dijon
- garść startego żółtego sera
- tarta bułka
- przyprawy (sól, świeżo zmielony pieprz, słodka papryka itp.)
wykonanie:
Filety umyć, osuszyć na papierowy ręczniku i lekko rozbić tłuczkiem. Posypać z obu stron ulubionymi przyprawami i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Musztardę, majonez i ser wymieszać i rozsmarować na górze filetów, posypać bułką tartą.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200'C i piec przez około 25minut, do zarumienienia się góry.
Smacznego!!
27 komentarzy:
Wygląda smakowicie:)
Fajny ten kurczaczek.
Fajny ten kurczaczek.
Bardzo podoba mi się ta serowo - musztardowa kołderka. Mięso dzięki niej z pewnościa jest smaczne i soczyste!
Musztarda z serem i majonezem? No proszę :). Brzmi bardzo kusząco :)
Fajna ta musztardowa kołderka :) Myślę, że ten zestaw by mi posmakował.
Brzmi świetnie z chęcią wypróbuję ten przepis :)
Mnie przekonuje ten przepis:-)
Lubię takie nietradycyjne, dla mojej rodziny, połączenia:)
W szybki sposób można przygotować niebanalne danie:)
O mniam, jak fajnie wygląda ten kurczaczek. Musztardowo - pysznie!:)
Pyszny widok!
Domyślam się,że kurczak jest soczysty i ta panierka dodaje mu smaku.
Jak zawsze świetna propozycja :) lubię odwiedzać Twoje bloga
Wygląda świetnie i jakie proste wykonanie. Madziu jesteś mistrzynią w serwowaniu takich pomysłów. Do wykonania na najbliższy obiadowy posiłek. Mój M będzie zachwycony. Całuski
wygląda smakowicie :), podoba mi się taki kurczak
muszę spróbować :)))
A mnie sie wlasnie taka odchudzona wersja podoba - cos mi sie zdaje, ze bede musiala zrobic. Bardzo lubie dodatek musztardy w daniach.
Ta pierzynka do mnie zdecydowanie przemawia, taki obiad musi być boski :)
Fajna wersja, godna by ją skopiować we własnej kuchni, znaczy piekarniku ;]
ż wygląda... aż ślinka cieknie
Serowo-musztardowej kombinacji jeszcze nie znałam, jakoś nigdy nie zapiekałam z użyciem musztardy, a bardzo apetycznie wygląda. Myślisz, że mogłabym tak zapiec warzywa, np. kalafior?
Kuchareczko - o tak myślę, że np. z kalafiorem będzie smakować świetnie :)
Wszystko z dodatkiem musztardy wezmę bez próbowania! ;) Fantastyczny przepis! ;)Pozdrowienia! ;)
Pod taką kołderką sama bym się ukryła ;-D
www.przysmakiewy.pl
no coż... pozostaje mi spróbować to zrobić... bo zaraz zjem Twoje zdjęcia :D
Przed chwilą zjedliśmy, było pysznie :) a przygotowanie szybkie i proste :)
Bardzo się cieszę, że smakowało :)
Prześlij komentarz