składniki:
- odpowiedni dla potrzeb kawałek karkówki
- ok 1 kg soli
- musztarda francuska (tę z całymi ziarnami gorczycy)
przygotowanie:
Dowolny kawał karkówki kładziemy na blachę, na której wcześniej należy wysypać całą sól, na grubość ok. 1 cm.
Karkówkę smarujemy grubo musztardą.
W rozgrzanym piekarniku (ok. 200st.C) pieczemy mięso przez 2 godziny.
Koniec !!!! Reszta, czyli dodatki, wg uznania
Przepis pochodzi od Sumire z forum http://www.vanilla-cafe.net/
Przepis nr 9
Do wydruku
2 komentarze:
Karkówka dla leniwych to coś dla mnie :) Tylko kto skoczy do do sklepu po musztardę ? :P
Pozdrawiam
jadłam taka karkówkę, pyszna, kiedyś sąsiedzi przyrządzili, właśnie sie do niej przymierzam, ale na tej gruboziarnistej soli pamiętam była
Prześlij komentarz