niedziela, 15 lutego 2009

Karkówka pieczona na soli


składniki:

  • odpowiedni dla potrzeb kawałek karkówki
  • ok 1 kg soli
  • musztarda francuska (tę z całymi ziarnami gorczycy)


przygotowanie:


Dowolny kawał karkówki kładziemy na blachę, na której wcześniej należy wysypać całą sól, na grubość ok. 1 cm.
Karkówkę smarujemy grubo musztardą.
W rozgrzanym piekarniku (ok. 200st.C) pieczemy mięso przez 2 godziny.
Koniec !!!! Reszta, czyli dodatki, wg uznania

Przepis pochodzi od Sumire z forum http://www.vanilla-cafe.net/

Przepis nr 9

Do wydruku

2 komentarze:

Biżuteria z filcu pisze...

Karkówka dla leniwych to coś dla mnie :) Tylko kto skoczy do do sklepu po musztardę ? :P

Pozdrawiam

Marta pisze...

jadłam taka karkówkę, pyszna, kiedyś sąsiedzi przyrządzili, właśnie sie do niej przymierzam, ale na tej gruboziarnistej soli pamiętam była

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin