Takie pieczarki to jedna z ulubionych potraw mojego M., na początku nie byłam przekonana, ale po 2 czy 3 razie też je bardzo polubiłam, Danie mało składnikowe, więc i szybkie do przygotowania.
W sam raz na te dni gdy z pracy wpadam do domu, a tam spragnieni obiadu siedzą i czekają moje chłopaki :)
składniki:
- kilka dużych pieczarek - ilość dowolna
- ser żółty
- jajko
- bułka tarta
- przyprawy
wykonanie:
Wybieramy duże pieczarki, myjemy je dokładnie, delikatnie wyrywamy 'nóżki'.
Następnie do 'dziurek' powstałych po 'nóżkach' wciskamy start żółty ser.
Jajko roztrzepujemy i dodajemy przyprawy: pieprz, sól, trochę vegety albo coś podobnego.
Teraz pieczarki delikatnie otaczamy w jajku i bułce tartej.
Pozostało już tylko usmażenie ich na patelni, w gorącym oleju.
Pieczarki podajemy np. z ryżem lub pieczywem.
Smacznego
Przepis nr 53
Do wydruku
9 komentarzy:
a ja tam od razu bym polubila! super propozycja! :-)
dziękuję, teraz już wiem i lubię :D
wyglądają jak mieloniaki ;). Dopiero niedawno polubiłam pieczarki.
Świetne! Uwielbiam pieczarki, więc i mi by zasmakowały bez gadania :).
emma001 - ja też od jakiegoś czasu się przekonałam, ale z tym nadzieniem serowym są super
olalala - więc zachęcam do zrobienia nie pożałujesz :)
dzięki za wpisy
Szybkie i fajnie wygląda-szczególnie na pierwszym zdjęciu,ale szkoda,że ja pieczarek ani grzybów nie lubię:(
mhm, muszę spróbować.. wyglądają apetycznie, u mnie w domu robi sie pieczerki w cieście naleśnikowym- przepyszne ;-))
Nie spotkałam jeszcze takiej wariacji. Zachęciłaś mnie!
Olciaky - faktycznie szkoda że nie lubisz bo te nawet mnie smakowały, a też nie przepadam za grzybami
Anonimowa - dziękuje, ja nigdy nie jadłam pieczarek w cieście naleśnikowym, a brzmi smakowicie :)
Mary - super cieszę się i zachęcam jeszcze raz :)
Prześlij komentarz