Świeży chlebek ( jeszcze nie mojego wypieku) z masełkiem, a do tego pyszna pasta rzodkiewkowo- jajeczna, to jest to co rano lubimy najbardziej.
Przepis ten to nie nowatorski przepis, ale dobrze sobie przypomnieć jak tak proste danie może być smaczne.
składniki:
- pęczek rzodkiewek
- 3 jajka na twardo
- ser żółty
- majonez (niekoniecznie)
- był i słonecznik :)
wykonanie:
Rzodkiewki umyć i zetrzeć lub potraktować blenderem.
Jajka ugotować obrać i również zetrzeć.
Ser żółty zetrzeć – ilość wg uznania.
Doprawić solą, pieprzem i ew. majonezem.
Wszystko razem porządnie zmieszać i podawać z pieczywem.
Smacznego
Przepis nr 52
Do wydruku
5 komentarzy:
Ojej Madziu, a ja taka głodna od rana :) Załapię się jeszcze na miseczkę jajecznicy? :)
ja też od rana głodna :) nic nie zostało chłopaki wcieli wszystko :)
O, planujesz upiec chleb :)? To fajnie, ja też muszę spróbować jeszcze raz :).
A takie pasty jajeczne to dobre są, szczególnie z rzodkiewką :).
tak planuję upiec chleb, ale jakoś nie mam odwagi, cały czas poluję na bardzo łatwy przepis
Fajny pomysł,jeszcze takiej nie jadłam:)
Prześlij komentarz