wtorek, 2 czerwca 2009

Pasta jajeczno – rzodkiewkowa



Świeży chlebek ( jeszcze nie mojego wypieku) z masełkiem, a do tego pyszna pasta rzodkiewkowo- jajeczna, to jest to co rano lubimy najbardziej.
Przepis ten to nie nowatorski przepis, ale dobrze sobie przypomnieć jak tak proste danie może być smaczne.

składniki:

  • pęczek rzodkiewek
  • 3 jajka na twardo
  • ser żółty
  • majonez (niekoniecznie)
  • był i słonecznik :)

wykonanie:

Rzodkiewki umyć i zetrzeć lub potraktować blenderem.
Jajka ugotować obrać i również zetrzeć.
Ser żółty zetrzeć – ilość wg uznania.
Doprawić solą, pieprzem i ew. majonezem.
Wszystko razem porządnie zmieszać i podawać z pieczywem.
Smacznego

Przepis nr 52



Do wydruku

5 komentarzy:

kasiaaaa24 pisze...

Ojej Madziu, a ja taka głodna od rana :) Załapię się jeszcze na miseczkę jajecznicy? :)

magda k. pisze...

ja też od rana głodna :) nic nie zostało chłopaki wcieli wszystko :)

olalala pisze...

O, planujesz upiec chleb :)? To fajnie, ja też muszę spróbować jeszcze raz :).
A takie pasty jajeczne to dobre są, szczególnie z rzodkiewką :).

magda k. pisze...

tak planuję upiec chleb, ale jakoś nie mam odwagi, cały czas poluję na bardzo łatwy przepis

Olciaky pisze...

Fajny pomysł,jeszcze takiej nie jadłam:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin