środa, 1 kwietnia 2009

Kurczak po hiszpańsku



Przepis zaczerpnięty z forum http://www.vanilla-cafe.net/ od koleżanki Tolali, jest prosty i smaczny

składniki:

  • pierś z kurczaka lub indyka
  • 3 papryki
  • duża cebula
  • koncentrat pomidorowy
  • sól, pieprz, tabasco, tymianek,papryka

przygotowanie:

Mięso pokroić na kawałki, opruszyć solą, pieprzem, papryką i usmażyć.
Cebulę i paprykę pokroić w paski i poddusić na oleju do miękkości.
Dodać mięso, wymieszać, dodać koncentrat, chwilę razem poddusić.
Doprawić solą, pieprzem, kilkoma kroplami tabasco i tymiankiem.

Podawać z makaronem lub ryżem.

Przepis nr 30

Do wydruku

2 komentarze:

Anonimowy pisze...

ciekawy przepis tylko zastanawia mnie ile mam koncentratu dodac caly słoik czy mniej???

magda k. pisze...

Daję cały mały słoiczek, ale trochę więcej lub trochę mniej nie zaszkodzi :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin