składniki:
przygotowanie:
Ser pokroić na plastry, ja robie takie grupości 2 bądź 3 cm.
Jajko wymieszać z przyprawami typu sól i vegeta
i każdy plaster taplamy :wink: w jajku i w bułce tartej,
zabieg powtórzyć 2 albo nawet 3 razy, tak żeby ser z wszystkich stron był pokryty bułką tartą
pamiętać o brzegach.
Można też zamiast jajka i bułki tartej użyć mąki zmieszanej z wodą i przyprawami,
ale ja polecam jednak pierwszy sposób czyli ten z bułką tartą.
Teraz smażenie:
Ja wrzucam po 2, 3 kawałki do frytkownicy na gorący olej, żeby ser nie miał czasu wypłynąć
jak panierka zrobi się złota, taka pomarańczowa ser jest gotowy.
Jeść zaraz po zrobieniu bo później ser twardnieje, a nie wszystko co twarde to dobre :)
Ser można też smażyć w garnku, tylko trzeba wlać sporo oleju tak żeby ser po wrzuceniu mógł się trochę zanurzyć :biggrin:
Przepis nr 29
Do wydruku
- ser ilość wg potrzeb
- olej do smażenia
- jajka
- bułka tarta
- przyprawy
przygotowanie:
Ser pokroić na plastry, ja robie takie grupości 2 bądź 3 cm.
Jajko wymieszać z przyprawami typu sól i vegeta
i każdy plaster taplamy :wink: w jajku i w bułce tartej,
zabieg powtórzyć 2 albo nawet 3 razy, tak żeby ser z wszystkich stron był pokryty bułką tartą
pamiętać o brzegach.
Można też zamiast jajka i bułki tartej użyć mąki zmieszanej z wodą i przyprawami,
ale ja polecam jednak pierwszy sposób czyli ten z bułką tartą.
Teraz smażenie:
Ja wrzucam po 2, 3 kawałki do frytkownicy na gorący olej, żeby ser nie miał czasu wypłynąć
jak panierka zrobi się złota, taka pomarańczowa ser jest gotowy.
Jeść zaraz po zrobieniu bo później ser twardnieje, a nie wszystko co twarde to dobre :)
Ser można też smażyć w garnku, tylko trzeba wlać sporo oleju tak żeby ser po wrzuceniu mógł się trochę zanurzyć :biggrin:
Przepis nr 29
Do wydruku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz