składniki:
- opakowanie tortilli ( ok 5-6 szt)
- filet z kurczaka
- kapusta pekińska
- ser żółty
przygotowanie:
Filet z kurczaka pociąć na kawałki, długie cienkie, usmażyć. Wcześniej przyprawić : solą, białym pieprzem, sosem sojowym i przyprawą do kurczaka.
Ser żółty potrzeć. Kapustę pekińską posiekać, a następnie przyprawić sosem sojowym, solą , odrobiną cukru, oliwą z oliwek, oraz kostką cebulki prażonej.
Tortille podgrzać na patelni, po minucie na każdą stronę, gdy tortille będziemy podgrzewać już na drugiej stronie, to na górze położyć warstwe sera.
Z tortilli zrobić rożek i nałożyć kurczaka i sałatkę z kapusty pekińskiej, można też dodać majonezu lub dresingu.
Można również podawać na zimno :)
Przepis nr 17
Do wydruku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz