składniki:
- 250g mąki pszennej
- 250g margaryny lub masła
- 250g zmielonego twarogu
- 50g cukru
- cukier waniliowy
- cukier puder
- marmolada/ jabłka/brzoskwinie /czekolada - nadzienie
przygotowanie:
Masło, ser, cukier i mąkę z proszkiem i cukrem waniliowym zagnieść i owinąć w folię. Schłodzić w lodówce. Rozwałkować na koła wielkości talerzyka deserowego i wycinać podłużne (promieniste) trójkąty po obwodzie koła. Nadziewać cząstkami owoców, kostkami czekolady lub łyżeczką marmolady i zwijać w rogalik. Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez ok.20-25 minut w temp. ok. 170-180 stopni C. Rumiane rogaliki posypać na gorąco cukrem pudrem.
Oryginalny przepis tutaj http://www.kuchnia.tv/kuchnia/?przepis/204
Przepis nr 16
Do wydruku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz