sobota, 14 marca 2009

Rogaliki twarogowe




składniki:

  • 250g mąki pszennej
  • 250g margaryny lub masła
  • 250g zmielonego twarogu
  • 50g cukru
  • cukier waniliowy
  • cukier puder
  • marmolada/ jabłka/brzoskwinie /czekolada - nadzienie

przygotowanie:

Masło, ser, cukier i mąkę z proszkiem i cukrem waniliowym zagnieść i owinąć w folię. Schłodzić w lodówce. Rozwałkować na koła wielkości talerzyka deserowego i wycinać podłużne (promieniste) trójkąty po obwodzie koła. Nadziewać cząstkami owoców, kostkami czekolady lub łyżeczką marmolady i zwijać w rogalik. Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez ok.20-25 minut w temp. ok. 170-180 stopni C. Rumiane rogaliki posypać na gorąco cukrem pudrem.
Oryginalny przepis tutaj http://www.kuchnia.tv/kuchnia/?przepis/204

Przepis nr 16



Do wydruku

Brak komentarzy:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin