składniki:
- 1 laski wanilii można też dać cukier waniliowy
- 0,5 kg jogurtu bałkańskiego lub grecki
- 100 ml śmietany
- 50 g drobnego cukru
- 1 mango (obrane ze skóry i pokrojone w słupki)
- 2 gruszki (obrane ze skóry i pokrojone w słupki), można również użyć innych owoców
Przepis z odcinka: Restaurant La Gare
przygotowanie:
1. Laskę wanilii rozetnij na pół, wydrąż pestki i wymieszaj z jogurtem. Ubij śmietanę z cukrem. Jogurt wymieszaj delikatnie ze śmietaną.
2. Foremkę do ciasta wyłóż folią spożywczą. Na spodzie ułóż na przemian mango i gruszki,czy inne owoce i dodaj warstwę jogurtu, następnie znowu owoce, jogurt i tak do końca (zostaw trochę owoców na sos!). Foremkę zamknij folią i wstaw do zamrażalnika na minimum 3 godziny.
3. Pozostałe owoce zmiksować na puree, podawaj ze zmrożonym jogurtem.
Przepis nr 19
Do wydruku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz