sobota, 14 marca 2009

Jogurt mrożony z owocami


składniki:

  • 1 laski wanilii można też dać cukier waniliowy
  • 0,5 kg jogurtu bałkańskiego lub grecki
  • 100 ml śmietany
  • 50 g drobnego cukru
  • 1 mango (obrane ze skóry i pokrojone w słupki)
  • 2 gruszki (obrane ze skóry i pokrojone w słupki), można również użyć innych owoców


Przepis z odcinka: Restaurant La Gare

przygotowanie:

1. Laskę wanilii rozetnij na pół, wydrąż pestki i wymieszaj z jogurtem. Ubij śmietanę z cukrem. Jogurt wymieszaj delikatnie ze śmietaną.
2. Foremkę do ciasta wyłóż folią spożywczą. Na spodzie ułóż na przemian mango i gruszki,czy inne owoce i dodaj warstwę jogurtu, następnie znowu owoce, jogurt i tak do końca (zostaw trochę owoców na sos!). Foremkę zamknij folią i wstaw do zamrażalnika na minimum 3 godziny.
3. Pozostałe owoce zmiksować na puree, podawaj ze zmrożonym jogurtem.

Przepis nr 19

Do wydruku

Brak komentarzy:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin