niedziela, 4 grudnia 2016

Tortellini z kolorowymi warzywami


W ten zabiegany grudzień, przepis na szybką obiadową sałatkę na pewno się przyda. Do takiej sałatki wystarczy dodać po dobrej kiełbasce lub frankfuterku i już mamy szybki obiad gotowy. Sałatka bardzo prosta do wykonania, można ją na koniec wymieszać z majonezem lub sosem winegret. Gorąco polecam!!

Sałatka z tortellini i kolorowymi warzywami

składniki
  • 1-2 opakowania pierożków tortellini (w zależności od ilości osób)
  • 1 ogórek zielony
  • 1 mały słoiczek marynowanych pieczarek
  • 1 mały słoiczek marynowanej papryki
  • 1 średni por
  • majonez lub sos winegret

wykonanie:

Tortellini ugotować według instrukcji na opakowaniu. Ogórek obrać i pokroić w pół plasterki. Pieczarki pokroić na połówki, a paprykę na mniejsze paski.
Pora dokładnie umyć i pokroić na półplasterki, następnie włożyć do dużego sitka i zlać wrzątkiem, odcedzić.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Całość można połączyć 1-2 łyżkami dobrego majonezu lub kilkoma łyżkami sosu winegret.

Smacznego!!

1 komentarz:

piegusek1976 pisze...

szybko i smacznie:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin