Dwa składniki, a po kilku minutach w piekarniku mamy danie, które można podać na kolację, albo na obiad.
Najlepiej smakuje podane z kromką grillowanego chleba, który przydaje się do wycierania lejącego sera. Danie może nie należy do tych mało kalorycznych, ale z pewnością należy do tych uzależniająco smacznych.
składniki dla 2 osób:
- 2 sery camembert
- 1 opakowanie Szynki schwarzwaldzkiej (ok.200g)
wykonanie:
Serek szczelnie zawinąć w plasterki szynki, zrobić to dokładnie, żeby w czasie pieczenia ser nie wypłynął.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180'C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Gotowe sery wyłożyć na blachę i piec w piekarniku kilka minut, aż szynka się zarumieni.
Wyłożyć na talerz, ostrożnie nakłuć widelcem, bo ser lekko się nadyma :)
Podawać od razu.
Smacznego !!
12 komentarzy:
Alez kolor świetny! Myslę,ze smakuje wyśmienicie:))
ostatnio zachwycam się nie tylko Twoimi smakami, ale i zdjęciami.
uwielbiam połączenie dobrej szynki i camemberta. ładnie to sfotografowałaś
Świetna propozycja, MaGDALENO!Szybko, pysznie i pięknie:)
czuję ten ciągnący się ser... odlot
alez ladnie sie prezentuje taki serek!!! na pewno przepyszny tez jest :)
Pozdrawiam juz prawie weekendowo :)
pysznie! do tego odrobina oliwy i jestem w niebie
prezentuje sie naprawde niesamowicie. Camembert uwielbiam
Magdo! Cóż za przepis! Mistrzostwo świata! Pal licho kalorie, smak i radość jedzenia się liczy! Już sobie wyobrażam jakie to pyszne, a lada dzień przekonam się osobiście!
Pozdrowienia:)
Aż się głodna zrobiłam...:)
Pomysłowo i pysznie :) Prezentuje się kapitalnie :DDDD
Och Madziu, tym daniem podbilas moje serce :) Taki serek musi bosko smakowac. Jak ja teraz to powiem mojemu M.? Moze mi wybaczy to zauroczenie kiedy zaserwuje mu takie pysznosci :))
Prześlij komentarz