Pasta ta jest bardzo prosta i szybka do wykonania.
Smakuje wybornie z świeżym pieczywem i masłem.
Bardzo smakowałam nam też na grzankach.
Pomysł na tą pastę znalazłam w książce Magdy Gessler „Kocham gotować”, tam podana jest wersja z sardynkami w puszce, ja użyłam w sosie własnym, do wyboru.
składniki:
- 250g sera białego (dałam ok 200g twarogu mielonego)
- puszka sardynek w sosie własnym lub w pomidorach
- łyżka masła
- 1 łyżeczka keczupu
- 1 łyżeczka pasty pomidorowej (ja dałam przecieru pomidorowego)
- 1 drobno posiekana mała cebula
- 2 łyżki zielonej posiekanej pietruszki
- 1 łyżeczka cukru
- sól
- pieprz
wykonanie:
Masło utrzeć z cukrem. Dodać zmielony ser i rozgniecione widelcem sardynki, ketchup i pastę pomidorową, cebulę, posiekaną pietruszkę.
Bardzo dokładnie wymieszać wszystkie składniki, doprawić do smaku solą i pieprzem i jeszcze raz porządnie wymieszać.
Podawać na świeżym pieczywie, albo grzankach.
Smacznego :)
Do wydruku
4 komentarze:
Taka pasta z rybek w puszce, niezaleznie od tego, czy sa to sardynki czy tunczyk, zawsze mi smakuje :) Wiec pozwolisz, ze sie poczestuje jedna kanapeczka :))
lubie takie pasty
majko bardzo proszę częstuj się :)
pozdrawiam
cudawianki ja również :)
Nie jest to mój smak, ale Tobie to bym takiej kanapeczki nie odmówiła :)
Prześlij komentarz