środa, 17 czerwca 2009

Tortilla z pomidorami




Kolejna wariacja z tortillą w roli głównej. Tym razem wersja bogatsza, bardziej letnia, dzięki dużej ilości pomidorów.
Danie bardzo łatwe do przygotowania i co najważniejsze, można szaleć z składnikami.


składniki:

  • opakowanie tortilli ok 5szt
  • 3 duże pomidory
  • 1 papryka czerwona
  • 1 mała cebula
  • szczypiorek
  • 150g żółtego sera
  • pierś z kurczaka
  • gęsta kwaśna śmietana
  • przyprawy
  • olej do smażenia




wykonanie:

Kurczaka umyć, pokroić w kosteczkę i usmażyć na małej ilości oleju.
Szczypiorek poszatkować, pomidory, cebulę i paprykę pokroić na małą kosteczkę.
Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach.

Tortille podgrzać na patelni, po minucie na każdą stronę, gdy tortille będziemy podgrzewać już na drugiej stronie, to na górze położyć warstwę sera.
Na upieczone placki tortilli wyłożyć mięso i pozostałe składniki. Wszystko lekko skropić śmietanką i zwinąć w rulonik.
Teraz pozostało już tylko nałożyć na talerz.

Przepis nr 61



Do wydruku

4 komentarze:

viridianka pisze...

ja tez sobie kupilam tortille tyle ze zielone i rowniez mam zamair zaszalec ze skladnikami:)

emma001 pisze...

Uwielbiam tortille. Jednak w szklepie sa strasznie drogie ale niedawno znalazłam przepis na te placki i bede robic ;)

magda k. pisze...

emma001 masz rację ja też postanowiłam, że następnym razem upiekę sama :) powodzenia :)

Waniliowa Chmurka pisze...

A ja jakiś miesiąc temu sama piekłam tortille:D!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin