Dzisiejsza lodowa propozycja to jedna z
moich ulubionych, głównie dlatego, że uwielbiam porzeczki. Nie
wiem czy możecie sobie wyobrazić, że te lody są bardzo słodkie i
jednocześnie bardzo kwaśne. Cudowne połączenie. Propozycja dla
wszystkich, nawet dla tych, którzy nie posiadają maszynki do lodów.
Nasza porcja już się skończyła, więc już nie długo zabieram
się za kolejną, może tym razem z czarnych porzeczek. Tymczasem
zapraszam Was na lody.
Lody z czerwonej porzeczki
składniki:
- 500g czerwonych porzeczek
- 300ml mleka skondensowanego
- 200ml śmietany minimum 30%
- 100ml jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany
wykonanie:
Porzeczkę umyć i obrać. Następnie
zmieszać z mlekiem, śmietaną i jogurtem. Wszystko razem zmieszać,
najlepiej przy pomocy blendera, wtedy owoce pięknie się rozpadną.
Tak przygotowaną masę przełożyć do
pojemnika, w którym będziecie zamrażać lody, przykryć pokrywką
i wstawić do zamrażalki na co najmniej 10 godzin.
Smacznego!!
6 komentarzy:
Ja też uwielbiam czerwone porzeczki:) Te lody muszą być obłędne!
Wow, jak cudownie wyglądają te lody! ; )
Świetne zdjęcia!
Kwaśne, słodkie i zimne - ideał na lato :D
Ładnie wyglądają i pewnie pysznie smakują :) Lubię kwaśne smaki :)
---
http://takeittasty.blogspot.com
http://facebook.com/takeittasty
Rzadko zapisuję przepisy, ale o tym nie mogę zapomnieć, fantastycznie łatwy i smaczny, dzieki.Pozdrawiam wakacyjnie.
Porzeczek u mnie dostatek, może się skuszę na przygotowanie takich lodów...
Prześlij komentarz