poniedziałek, 14 lipca 2014

Lody z czerwonej porzeczki


Dzisiejsza lodowa propozycja to jedna z moich ulubionych, głównie dlatego, że uwielbiam porzeczki. Nie wiem czy możecie sobie wyobrazić, że te lody są bardzo słodkie i jednocześnie bardzo kwaśne. Cudowne połączenie. Propozycja dla wszystkich, nawet dla tych, którzy nie posiadają maszynki do lodów. Nasza porcja już się skończyła, więc już nie długo zabieram się za kolejną, może tym razem z czarnych porzeczek. Tymczasem zapraszam Was na lody.




Lody z czerwonej porzeczki

składniki:
  • 500g czerwonych porzeczek
  • 300ml mleka skondensowanego
  • 200ml śmietany minimum 30%
  • 100ml jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany

wykonanie:

Porzeczkę umyć i obrać. Następnie zmieszać z mlekiem, śmietaną i jogurtem. Wszystko razem zmieszać, najlepiej przy pomocy blendera, wtedy owoce pięknie się rozpadną.
Tak przygotowaną masę przełożyć do pojemnika, w którym będziecie zamrażać lody, przykryć pokrywką i wstawić do zamrażalki na co najmniej 10 godzin.


Smacznego!!

6 komentarzy:

Tyna pisze...

Ja też uwielbiam czerwone porzeczki:) Te lody muszą być obłędne!

Martha pisze...

Wow, jak cudownie wyglądają te lody! ; )
Świetne zdjęcia!

Aurora pisze...

Kwaśne, słodkie i zimne - ideał na lato :D

Justine pisze...

Ładnie wyglądają i pewnie pysznie smakują :) Lubię kwaśne smaki :)
---
http://takeittasty.blogspot.com
http://facebook.com/takeittasty

SMAKOWE KUBKI pisze...

Rzadko zapisuję przepisy, ale o tym nie mogę zapomnieć, fantastycznie łatwy i smaczny, dzieki.Pozdrawiam wakacyjnie.

babka z rodzynkiem pisze...

Porzeczek u mnie dostatek, może się skuszę na przygotowanie takich lodów...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin