Nic prostszego nie może się Wam przytrafić, jak ten dodatek do chleba. Więcej kłopotu sprawiło mi wymyślenie, czy lepiej smakuje na chlebie, czy do chleba, jednak to już musicie ustalić sami.
Trzy składniki: serek, który można oczywiście wybrać jaki kto lubi, rzodkiewka i szczypiorek i mamy smakowite, wiosennie wyglądające danie, które można zabrać np. do pracy na drugie śniadanie, wtedy jednak radziłabym pamiętać o gumie do żucia, ponieważ szczypiorem potrafi być zdradziecki.
składniki:
- 1 opakowanie serka wiejskiego (można wybrać inny)
- 8 średnich rzodkiewek
- ½ pęczka szczypiorku lub cebulki dymi
- sól
wykonanie:
Szczypiorek posiekać lub jak wolicie pociąć nożyczkami, rzodkiewki umyć i zetrzeć na grubych oczkach tarki.
Wszystko wymieszać z serkiem, doprawić solą i gotowe.
Smacznego !!
14 komentarzy:
Rzodkiewki na kanapce i już wiadomo, że jest wiosna, najsmaczniejsza wiosna.
Pyszny ten twist! Wiem co mówię, bo miałam podobny dziś na kolację:)
Pozdrawiam!
Lubię takie jedzonko, na śniadanko najlepiej:)
Pozdrowienia:)
Prościzna.....i pychota.
Pozdrawiam.
Ojej, przeczytałam "tort rzodkiewkowo-szczypiorkowy", ale ze mnie analfabeta :)
ha! właśnie planowałam zrobić coś takiego na sobotnie śniadanko z mężem:) wygląda cudnie:)
:) wczoraj twista na kolację zjadłam też, nie ma odwrotu od wiosny! :)
aż mam ochotę wgryźć się w monitor, wiesz?
Właśnie zrobiłam sobie śniadaniową przerwę w pracy. Otwieram Twojego bloga oraz pojemniczek z moim śniadankiem. I na blogu i w pojemniczku to samo ;))
zapraszam na moje wykonanie twarożku
http://nieladmalutki.blogspot.com/2011/05/twarog-rzodkiewka-szczypior.html
przerwa śniadaniowa w pracy - otwieram Twojego bloga, otwieram pojemniczek z drugim śniadaniem i co się okazuje? Tu i tu to samo :D mniam! zapraszam do zerknięcia na moje wykonanie twarożku
http://nieladmalutki.blogspot.com/2011/05/twarog-rzodkiewka-szczypior.html
Od kiedy przemiły pan na jakimś szkoleniu wyciągnął piękny kolorowy pojemniczek.... rozszedł sie mocny zapach czosnku i szczypiorku, który towarzyszył nam całą resztę dnia, od tego momentu pewne pyszności jadam w TYLKO w domu...
A że uwielbiam połączenie rzodkiewek i szczypiorku to moja ulubiona wiosenna kolacja. Piękne kolory na twoich zdjęciach aż zapraszają do schrupania.
To ja zatańczę tego twista! To danie to jeden z moich ulubionych duetów!
To jest właśnie to, najprostsze i najlepsze. :) W sam raz na śniadanie :)
Mhmh.. serek grani (wiejskim) mogłabym codziennie jeść ;-D
www.przysmakiewy.pl
Prześlij komentarz