środa, 1 kwietnia 2009

Muffinki bananowe



składniki:

  • 3 bardzo dojrzałe banany
  • 125 ml oleju roślinnego
  • 2 jajka
  • 250 g mąki
  • 100 g drobnego cukru
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 150 g kawałków toffi ( albo czekolady)

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 200 stopni C i wyłożyć papilotkami 12 foremek do muffinek.
Rozgnieść banany na gładką masę i odstawić na bok.
Wlać do pojemnika olej, dodać jajka i ubić.
Wsypać do dużej miski mąkę, cukier, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia, a następnie dodać mus bananowy.
Dodać kawałki toffi (czekolady), wymieszać i nałożyć równe porcje ciasta do przygotowanych foremek.
Piecz 20 minut.
Przepis z 'Nigella ekspresowo'

Przepis nr 27

Do wydruku

Brak komentarzy:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin