składniki:
- 3 bardzo dojrzałe banany
- 125 ml oleju roślinnego
- 2 jajka
- 250 g mąki
- 100 g drobnego cukru
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 150 g kawałków toffi ( albo czekolady)
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni C i wyłożyć papilotkami 12 foremek do muffinek.
Rozgnieść banany na gładką masę i odstawić na bok.
Wlać do pojemnika olej, dodać jajka i ubić.
Wsypać do dużej miski mąkę, cukier, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia, a następnie dodać mus bananowy.
Dodać kawałki toffi (czekolady), wymieszać i nałożyć równe porcje ciasta do przygotowanych foremek.
Piecz 20 minut.
Przepis z 'Nigella ekspresowo'
Przepis nr 27
Do wydruku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz