sobota, 30 maja 2009

GRANOLA – czyli zdrowo od samego rana




W poszukiwaniu zdrowych i smacznych potraw natknęłam się na granole i postanowiłam zrobić.
Na początek (bo już wiem, że powtórka będzie na pewno) wzorowałam się na granoli z książki Nigelli 'Feast'. Składniki nieco zmienione, ale w większości się zgadza, a przynajmniej proporcje.



Składniki:

  • 400-450g płatków owsianych
  • 100g ziaren słonecznika (oczywiście łupanych)
  • 75g pestek dyni
  • 100g migdałów
  • 150g orzechów laskowych
  • 200g przecieru jabłkowego, może być starte jabłko na najdrobniejszej tarce
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 łyżeczki imbiru
  • 120g miodu
  • 100g jasnego cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka soli kryształ
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego, ja dałam arachidowego
  • 150g rodzynek
  • 200g suszonych moreli


wykonanie:

Wszystkie składniki, z wyjątkiem rodzynek i moreli, połączyć razem najlepiej w dużej misce, bo będzie trzeba to porządnie wymieszać.
Piekarnik nagrzać do 160 stopni i piec ok 40 min, aż wszystko się zarumieni.
Wystudzić i dopiero wtedy połączyć z rodzynkami i morelami.
Przechowywać w szczelnym pojemniku.
Pyszne zalane mlekiem, albo jogurtem.
Zrobiłam to pierwszy raz, ale już myślę o kolejnych wariacjach.

Przepis nr 50



Do wydruku

czwartek, 28 maja 2009

Pancakes w sosie truskawkowym


Te grube i puszyste naleśniki pasują nam na niedzielne śniadanie, ale również na szybki obiad.
Przepisów na Pancakes jest mnóstwo, przeczytałam dużo wypróbowałam kilka i wyszły właśnie takie.
Całość solidnie zalałam sosem z zmiksowanych truskawek z odrobiną cukru, a że sosu zrobiło się bardzo dużo, wyszły z tego pancakes w sosie truskawkowym.
Naprawdę przepyszne i szybkie do przygotowania.
Zagoszczą u mnie na stałe :)
No to do pracy !!



składniki:


  • 2 szklanki mąki
  • pół łyżeczki soli
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki maślanki lub mleka
  • 80g rozpuszczonego masła
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru
  • 1 banan pocięty na małe kawałeczki (opcjonalnie)

składniki na sos:


truskawki – dowolna ilość
cukier - do smaku

wykonanie:

Do mąki wsypać sól i proszek do pieczenia, wymieszać. Dołożyć roztrzepane jajka, rozpuszczone masło np. w mikrofalówce, maślankę, cukier i banana. Teraz wszystko porządnie zmiksować.
Piec małe placuszki na suchej patelni, nie dodawać oleju do smażenie, wtedy pieką się najlepiej.
Podawać wg upodobań u mnie tym razem z sosem truskawkowym.

Smacznego :)

Przepis nr 49



Do wydruku

środa, 27 maja 2009

Koktajl śniadaniowy



Smaczne i zdrowe takie śniadania lubimy najbardziej.
Dlatego dzisiejsze śniadanie właśnie takie jest.
W sezonie truskawkowym szaleję na punkcie tych owoców i wciskam je gdzie się da :)

składniki:

  • 200g serka wiejskiego
  • 200ml mleka schłodzonego
  • ok 300-400g truskawek
  • cukier

*tak naprawdę proporcje są całkowicie dowolne, jak kto lubi


wykonanie:

Truskawki umyć i pozbawić szczypułek. Wszystkie składniki połączyć razem i dokładnie zmiksować.
Dodać cukru wg uzniania i porządnie wymieszać. Łatwiej być nie może :) teraz już tylko delektować się smakiem śniadania.

Przepis nr 48




Danie przygotowane w ramach akcji:
Majowe sniadanie

Do wydruku

poniedziałek, 25 maja 2009

Gofry wakacyjne




Do urlopu jeszcze trochę czasu zostało, ale żeby sobie osłodzić oczekiwanie zrobiłam wspomnień czar, czyli lato w kuchni. Gofry to wg mnie najbardziej wakacyjny deser, więc niech żyją gofry :)


składniki:

  • 2 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka
  • 1szklanka wody przegotowanej
  • 1/3 szklanka cukru
  • szczypta soli
  • 100 g masła roztopionego
  • 3 jajka
  • 15g proszku do pieczenia


Wykonanie:

Mąkę przesiać i zmieszać z proszkiem do pieczenia, dołożyć resztę składników i wszystko dokładnie wymieszać. Gdyby ciasto wyszło zbyt luźne, można to trochę naprawić dosypując odrobinę bułki tartej.
Następnie pieczemy w gofrownicy. Gofry podajemy wg uznania np. z bitą śmietaną, cukrem pudrem, owocami lub sosem owocowym. Wszystkie wariacje dozwolone :)

Pycha polecam :)

Przepis nr 47



Do wydruku

czwartek, 21 maja 2009

Bucatini w sosie pomidorowym






Uwielbiam makarony. Kolejna makaronowa odsłona, która nam bardzo przypadła do gustu. Składniki standardowe, prawie jak na spaghetti, ale to jednak coś innego.

składniki:

  • 0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego lub indyczego,
  • 1 lub 2 cebule,
  • 2 ząbeki czosnku,
  • 2 pomidory, lub puszka pomidorów
  • makaron bucatini (czyli takie grubsze spaghetti z dziurką w środku)
  • 1 jajko
  • oliwa z oliwek,
  • parmezan lub inny twardy ser

składniki na sos beszamelowy:

  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1,5 szklanki mleka
  • przyprawy (sól, pieprz, gałka muszkatałowa)

wykonanie sosu beszamelowego:

Sos beszamelowy: do rondelka wkładamy masło i roztapiamy je na małym gazie. Na tłuszcz wsypujemy mąkę i mieszamy do otrzymania jednolitej konsystencji. Wlewamy część mleka i energicznie mieszamy trzepaczką (lub mikserem). Gdy sos zacznie gęstnieć wlewamy kolejną część mleka i czynność powtarzamy. Dodajemy przyprawy do smaku i doprowadzamy do wrzenia. Sos powinien mieć konsystencję gęstej śmietany. Wtedy zdejmujemy go z ognia.


Wykonanie:


Cebulę pokroić w kosteczke i zeszklić na oliwie, dołożyć czosnek, następnie dokładamy obrane i pokrojone na małe kawałki pomidory. Wszystko razem dusić, aż powstanie z tego sos.
Mięso mielone przesmażam na patelni, a później dorzucam do sosu pomidorowego,
dolewamy wodę najlepiej z rozpuszczoną kostką drobiową, nie za dużo. Razem wszystko gotujemy ok 20 min, chyba że nadal będzie dużo wody, wtedy gotujemy nawet 30 minut. Na koniec dodać przyprawy do smaku.

Makaron ugotować, a następnie jeszcze gorący wymieszać z serem, a do tego wszystkiego wbić wcześniej rozbełtane jajko.

Naczynie żaroodporne należy wysmarować masłem, wyłożyć cały makaron, na to warstwę mięsną. Wszystko zalać wcześniej przygotowanym sosem beszamelowym, sos posmarować oliwą z oliwek, a na koniec wszystko posypać startym serem wg uznania.


Piec w temperaturze ok 180 stopni do zarumienienia się kremu na złoto.

Przepis nr 46



Do wydruku

Intensywny mus czekoladowy


Postanowiłam dla mojego M. zrobić coś wyjątkowo dobrego, w ramach podziękowań :)
a że ze słodyczy mój M. lubi tylko rzeczy całkowicie czekoladowe, to Mus czekoladowy z przepisu Dorotus76 z Mojewypieki był właśnie tym czego szukałam i faktycznie udało się, deser wyjątkowy:)
Wprowadziłam małe zmiany ale tylko z powodu stanu zapasów na ten dzień :)


składniki


  • 225 g gorzkiej czekolady ja dałam na pół z mleczną
  • 125ml śmietany kremówki 36%
  • 40dag cukru
  • 30g miękkiego masła
  • 4 łyżki wody
  • 3 duże jajka, osobno białka i żółtka
  • 2 łyżki rumu albo brendy

wykonanie:


Czekoladę z alkoholem i wodą rozpuszczamy dokładnie w kąpieli wodnej, następnie masę miksujemy z masłem na gładką masę.

Białka ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier.

Do masy czekoladowej wbijamy po kolei żółtka, cały czas miksować, dla lozluźnienia dodać połowę ubitych białek.

W kolejnym naczyniu ubić kremówk.

Teraz łączymy, do masy czekoladowej dołożyć ubitą kremówkę i dobrze to wymieszać, następnie dodać resztę ubitych białek i też wymieszać jednak już nie przy użyciu miksera.

Tak powstałą masę wylać do miseczek, albo innych malutkich pojemników przykryć folią, żeby nie przeszły zapachami innych potraw i odstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny, u mnie najlepsze były po prawie 6 godzinach :)

Polecam

Przepis nr 45



Do wydruku

niedziela, 17 maja 2009

Ciasto majowe czyli Placek z rabarbarem i truskawkami




Rabarbar zakupiłam i czekał, w końcu natknęłam się na przepis Tobatki z forum cin cin i już wiedziałam jakie ciasto zrobię.
Podwójną radość z pieczenia zapewnił mi mój nowy mikser jupi jupi :)

składniki na ciasto:

  • 1 szklanka maślanki
  • 1 szklanka cukru
  • 2,5 szklanka mąki pszennej
  • 3 jajka (całe)
  • 1 mały proszek do pieczenia (lub 3 łyżeczki)
  • 0,5 szklanka oleju
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

składniki na kruszonkę:

  • 150 g mąki
  • 110 g zimnego masła – koniecznie zimne
  • ok 6 łyżek cukru

no i wypełnienie owocowe:

  • ok 400g rabarbaru
  • ok 250 gr truskawek
  • 4 łyżeczki cukru, najlepiej trzcinowy

wykonanie:
Rabarbar obrać i pokroić na plasterki, truskawki umyć i również pokroić na mniejsze kawałki.
Zasypać cukrem i odstawić.

Ciasto – utrzeć jajka z cukrem, wlać maślankę i olej, wymieszać dołożyć cukier waniliowy, a później małymi porcjami dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Gdy ciasto będzie już całkowicie wymieszane, wylać je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (moja blacha to tortownica o średnicy ok 26cm)

Kruszonka- do mąki dodać zimne masło pokrojone w kostkę i rozetrzeć. Nie mieszać zbyt długo, żeby ciasto przypominało kruszonkę, następnie wsypać cukier i za pomocą widelca wymieszaj je z ciastem, aż będzie przypominać kruszonkę.

Teraz ostateczne wykonanie. Na ciasto wyłożyć owoce (wcześniej odlać nadmiar soku), na owoce wyłożyć kruszonkę no i do pieca.

Piec w temperaturze 180 stopni podobno 35 minut :) u mnie zajęło to prawie godzinkę.

Smacznego i gorąco polecam.




Do wydruku

sobota, 16 maja 2009

Tradycyjne placki ziemniaczane



wykonanie mój M.

Danie znane i lubiane, ale u mnie w domu to danie wyjątkowe, ponieważ robił je mój mąż ;)
Placki to nie moje ulubione danie, ale chłopaki emanowali szczęściem zajadając się nimi, szczególnie ten większy.
Przepis bez żadnych rewolucji :)

składniki:


  • ok 1 kg ziemniaków ( oczywiście może być więcej wtedy proporcje zachować i będzie ok)
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

dodatkowo:
olej do smażenia
u nas kwaśna śmietana koniecznie
można też na słodko z odrobiną cukru


wykonanie:

Ziemniaki i cebulę obrać i zetrzeć na najdrobniejszej tarce (szczęściarze użyją automatu :P), oddlać nadmiar wody.
Wbić jajko, dodać mąki, soli i pieprzu wg uznania.
Wszystko razem porządnie zmieszać i kłaść na patelni na bardzo gorący olej.

I już gotowe. Mężowi wyszły wyśmienite i więc niech zostaną jego daniem popisowym ;)

Przepis nr 43



Do wydruku

poniedziałek, 11 maja 2009

Babka Halina


Pierwszym moim ciastem jakie udało mi się upiec jest właśnie ta babka.
Przepis od mojej mamusi, dlatego babka Halina :)
Ta babka jest taka jaką lubimy najbardziej, lekko wilgotna nie za bardzo piaskowa i łatwa do przygotowania.

składniki:
  • 3 jajka (w całości)
  • 1 szklanka cukru
  • 15dkg margaryny
  • 0,5kg mąki pszennej
  • cukier waniliowy
  • proszek do pieczenia (opakowanie na 0,5kg mąki)
  • 200-250ml mleka
Dodatkowo mogą być rodzynki, albo nawet gruszki zależy kto co lubi :)
jeśli dodajemy rodzynki to wcześniej najlepiej je namoczyć,
jeśli dodajemy gruszki wyłożyć je na połowę ciasta i zalać drugą połową ciasta.

wykonanie:

W większym naczyniu rozmieszać cukier, cukier waniliowy, jajka i margarynę.
Do innego naczynia przesiać mąkę i wymieszać ją z proszkiem do pieczenia.

Teraz należy po kilka łyżek mąki wsypywać do mikstury mieszać i znowu dosypać trochę mąki, gdy ciasto będzie robić się zbyt trudne do rozmieszania wlać po trochę mleko.
Należy wsypać całą mąkę. Wymieszać porządnie, ciasto powinno być gęste ale tylko na tyle, żeby mogło wypłynąć z naczynia.

Piec w temperaturze 180 stopni ok 50 min do tak zwanego suchego patyka.

Smacznego!!


niedziela, 10 maja 2009

Crumble z rabarbarem


Rabarbar i truskawki to w tej chwili chodzi mi po głowie, więc pokusiłam się na ten przepis Nigelli z 'Feast'.
Ten deser nie wygląda specjalnie wytwornie, składniki też nie są wyrafinowane, ale za to połączenie smaków jest genialne słodziutka kruszonka i kwaskowaty rabarbar :)


składniki:

  • 750 do 1 kg dojrzałego, różowego rabarbaru
  • 50 g cukru pudru
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka esencji waniliowej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej

na kruszonkę:

  • 150 g mąki
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 110 g zimnego masła
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • 3 łyżki cukru

wykonanie:

Rabarbar pokroić na centymetrowe kawałki i razem z cukrem, masłem, aromatem waniliowym i skrobią wrzucić do garnka. Wszystko razem wymieszać i podgrzewać na małym ogniu ok 10 minut, często mieszając.
Całość najlepiej przełożyć do wyższego naczynia żaroodpornego, jeśli jednak skorzystacie z formy najlepiej wyłożyć ją folią aluminiową.
Wykonanie kruszonki też jest proste. Wystarczy mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia dodać zimne masło pokrojone w kostkę i rozetrzeć. Nie mieszać zbyt długo, żeby ciasto przypominało kruszonkę, następnie wsypać cukry i za pomocą widelca wymieszaj je z ciastem.
Teraz wystarczy masę rabarbarową posypać kruszonką i do pieca.
Piec przez 35-45 minut w temperaturze 190 ºC do złocistego koloru.
Ciasto wychłodzić ok 15 minut najlepiej smakuje lekko ciepłe.




Kruszonka zawsze może się przydać, później tylko trochę owoców i mamy super deser.
Dlatego za Nigellą z 'Nigella Ekspresowo' przygotowuję sobie zapas kruszonki, którą przechowuję w zamrażarce.

1 porcja:

  • 100g mąki
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 g zminego masła pokrojonego w kostkę
  • 3 łyżki cukru demerara

Wszystko zmieszać, zamrozić i już.

POLECAM

Przepis nr 41

Do wydruku

sobota, 9 maja 2009

Muffinki gruszkowo - imbirowe



Babeczki przeznaczone na niedzielne śniadanie, ale że najlepsze są lekko ciepłe,
to już dziś wieczorem kilka zniknęło.
Gruszka w cieście z posmakiem imbiru to coś co moje chłopaki lubią najbardziej.
Z lekko nieśmiałością :) zmieniam coś w przepisie mistrzyni, jednak dla mnie podane ilości cukru są zbyt duże i dałam mniej.
Przepis na te muffinki pochodzi z 'Nigella Ekspresowo'.

składniki:

  • 250g mąki (dałam pszenną)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150g drobnego cukru
  • 75g brązowego cukru trzcinowego i po ½ łyżeczki do posypania każdej muffinki
  • (pominęłam te 75g brązowego cukru dla mnie za dużo)
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • 140 ml kwaśnej śmietany
  • 125ml oleju roślinnego
  • 1 łyżka miodu
  • 2 jajka
  • 1-2 gruszki ok 300g (obrane i pozbawione gniazda, pokrojone w 0,5 cm kostkę)

W pierwszej kolejności rozgrzać piekarnik do 200stopni i przygotować foremkę wraz z papilotkami.
Zmieszać mąkę i proszek do pieczenia, drobny cukier, 75g cukru trzcinowego i mielony imbir.
Teraz w innym pojemniku należy połączyć płynne produkty, czyli kwaśna śmietana, olej, miód oraz jajka, następnie zmieszać z sypkimi składnikami.
Na koniec dodać pokrojoną gruszkę, wymieszać i nałożyć do foremek.
Posypać muffinki cukrem trzcinowym i piec 20 minut.
Wystudzić na kratce. Najlepsze lekko ciepłe

Smacznego śniadania

Przepis nr 40



Danie przygotowane w ramach akcji
Majowe sniadanie

Do wydruku

poniedziałek, 4 maja 2009

Muffinki ananasowe


Muffinki są wyjątkowo łatwe do zrobienia.
Wystarczy wszystko razem zmieszać i już mamy pyszne babeczki.
Mój syneczek za nimi przepada :)

Przepis z blogu Mojewypieki Polecam !!

składniki:
wychodzi ok 12-14 muffinek


  • 1,5 szklanki mąki
  • 2/3 szklanki cukru
  • 1 duże jajko
  • 100 ml maślanki
  • 80 ml syropu ananasowego (z puszki, po ananasach)
  • pół szklanki oleju
  • pół szklanki płatków owsianych (górskich)
  • 1,5 łyżeczki (płaskiej) proszku do pieczenia
  • 3/4 łyżeczki (płaskiej) sody oczyszczonej
  • 250 g ananasów z puszki, pokrojonych na kawałki (waga samych owoców)

dodatkowo:


  • cukier trzcinowy
  • płatki migdałowe

wykonanie:


Najpierw w mieszamy wszystkie suche składniki razem (mąka, cukier, płatki, proszek, soda), następnie w drugim pojemniku mieszamy wszystkie mokre składniki (roztrzepane jajko, maślankę, olej, syrop ananasowy).
Następnie połączyć składniki, nie mieszać długo tylko tyle, żeby wszystkie składniki się połączyły.
Wmieszać owoce.
Ciastem wypełnić papilotki do muffinek, bądź foremki, zależy czym się dysponuje :)
Górę posypać odrobiną cukru trzcinowego i płatkami migdałowymi.
Piec w temperaturze 190ºC przez mniej więcej 25 minut.

Smacznego :)

Przepis nr 39



Do wydruku

sobota, 2 maja 2009

Ciasto migdałowo truskawkowe


Sezon truskawkowy czas zacząć :).
Pierwszy wypiek z moimi ulubionymi owocami to właśnie to pyszne ciasto.
Ciasto bardzo smaczne, trochę się kruszy, ale smak wyborny.

Przepis pochodzi z książki GoodFood '101 tempting desserts'.

składniki:

  • 175 g zmielonych migdałów (ja dałam płatki migdałowe)
  • 175 g miękkiego masła
  • 120 g jasnego brązowego cukru (jeśli planujecie użyć cukru białego - najlepiej pudru, wtedy mniej i oczywiście ciasto nie będzie tak brązowe)- użyłam cukru pudru 90g i dodałam odrobinę ciemnego kakao
  • 175 g mąki pszennej
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 450 g truskawek, odszypułkowanych,pokrojonych na ćwiartki
  • + cukier puder do posypania


wykonanie:

Wszystkie składniki ciasta (oprócz truskawek) zmiksować. Otrzymana masa będzie bardzo gęsta, prawie tak gęsta jak na ciastka. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, ja użyłam formy o średnicy 20 cm może być ciut więcej.
Ciasto podzielić na dwie równe części, pierwszą częścią wyklejamy spód formy, pokryć ją dokładnie truskawkami, a na truskawki wykładamy drugą część ciasta.
Piec w temperaturze 55-60 minut w temperaturze 180ºC.
Trzeba uważać na ciasto, gdyby zbyt mocno przypiekało się z góry, należy przykryć folią aluminiową.

Gotowe Smacznego :)

Przepis nr 38


Do wydruku

Tort Tytuska



Wczoraj Tytusek skończył 2 lata, więc obowiązkowo zabrałam się za zrobienie tortu.
Wprawdzie oczywiste było, że dla Tytusa najważniejsze są świeczki, jednak smaczny tort jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodził :)

Od razu przyznaję, że z braku czasu wykorzystałam biszkopt gotowy, ale równie dobrze można pokusić się o wykonanie osobiste.

składniki:

  • biszkopt
  • dżem
  • krem (przepis ponieżej)
  • śmietana kremówka
  • truskawi
  • masa marshmallow (przepis ponieżej)
  • herbata, albo lekki likier do nasączenia biszkoptu

przepis na krem:

  • 100g masła
  • 200g czekolady mlecznej
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
  • 2 jajka (osobno białka i żółtka)

Czekolade rozpuścić w kąpieli wodnej.
Białka ubić na sztywno, następnie powoli dosypywać cukier, cały czas mieszając. Na koniec do białek wrzucić żółtka.
Masło utrzeć.
Wszystko razem powoli połączyć i zmiksować do utrzymania kremu o jednolitej konsystencji.

Przepis na masę marshmallow ( do ozdobienia tortu)
oryginalny przepis na masę marshmallow .

  • 200g pianek marshallow
  • 0,5 kg cukru pudru
  • 2 łyżki wody

Pianki można podzielić na kolory wtedy proporcjonalnie podzielić cukier i wodę.
Pianki z odrobiną wody rozpuściłam w kąpieli wodnej, gdy już się całkiem rozpuściły, wsypalam połowę cukru, drugą połowę cukru wsypałam już po wyłożeniu na stoplnice w trakcie wyrabiania.
Uwaga wyrabianie trwa dłuższą chwilkę, masa na początku strasznie klei się do rąk, ale w trakcie wyrabiania, nabiera konsystencji plasteliny.
Traktowałam ją dokładnie tak jak plastelinę, żeby masa nie kleiła się do stolnicy i wałka używałam mąki ziemniaczanej, łatwo ją później usunąć.
Z masy można uformować dowolne rzeczy wystarczy tylko trochę zdolności artystycznych, u mnie z tym słabo więc wyszło tylko autko i ślimak Bartosz (ulubieńcy Tytuska)

A teraz wykonanie samego tortu:


Biszkopt nasączyć herbatą bądz likierem, następnie przesmarować dżemem, na to wszystko połowa kremu.
Następną warstwę biszkoptu też nasączamy, następnie idzie krem i bita śmietana. Na to wszystko kawałki truskawek.
Ostatnią warstwę biszkoptu ozdabiamy masą marshallow.
Gotowe.

Przepis nr 37

Do wydruku

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin